Zasebnost in piškotki

Osebni podatki in varstvo podatkov

Osebne podatke, ki jih posredujete na spletnem mestu toysharing.si, bomo uporabljali izključno za komunikacijo z osebami, ki nam podatke posredujejo. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah.

Vse redno ali honorarno zaposlene osebe v podjetju, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov. So dolžne spoštovati ta določila o varovanju in zaščiti osebnih podatkov ter zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Piškotki

Piškotek (angl. cookie) je v računalniškem okolju podatek o uporabniku, ki ga brskalnik shrani v računalnik ali drug elektronski način za možnost nadaljnje spletne uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na računalnik posameznika in se ob ponovnem obisku te strani uporabijo za predpoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletne strani.

Na spletni strani uporabljamo piškotke za statistične namene, kjer se ne hranijo nobeni osebni podatki obiskovalcev. Če ne želite, da na vašem računalniku ali shranite piškotke, lahko ustrezne nastavitve uredite tudi v vašem brskalniku.

Za več informacij o piškotkih, kako delujejo in kako jih izklopiti, poiščite na www.aboutcookies.org.